Skal der være julekager til kaffen nogle af aftener i december, så er det nu, du skal i gang med at bage – for du har da vel ikke tænkt dig at købe dem!?! Julekager skal da være hjemmebagte, ellers går du glip af den dejlige duft i hele huset og mel på tøjet og dej under strømperne.
Når en peberkagebager bager peberbagekager ta’r han først en mægtig gryde og et kilo smør omtrent … og så skal der puddersukker og æggeblommer og mel og peber og kanel i … Nej, vi har ikke tænkt os at lave en opskriftssamling på julekager her.
Julekager opskrifter
Opskrifter på julens vaniljekranse og meget andet kan du finde over alt i ugeblade, i kogebøger og på nettet. Men en anden ting, som er vigtig, og som kan lette dit arbejde med at bage julekager, er at have gode redskaber.
Dej til julekager skal æltes …
Det har min mor da altid sagt. Og det kan da også være mægtig sjovt, især hvis man har børn, der godt kan lide at få dej op under neglene, men helt hygiejnisk er det måske ikke.
Går du ikke ind for den gammeldags måde at ælte på, kan nutidens røremaskiner meget andet end at røre, med alt deres smarte udstyr. Med en god dejkrog og en ”spade” af en art, kan du fremtrylle de lækreste deje.
Når du bager julekager, er det også et must, at der skal være julefigurer – ellers er det jo ikke rigtig jul.
Skal du rigtig flotte dig, kan du lave et rigtigt flot kagehus. Man kan købe silikoneforme, som er skabt til formålet, og som kan bruges igen og igen, år efter år.
Det vil helt sikkert vække begejstring både hos børn og voksne.
God fornøjelse med at bage og spise julekager.